Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2016 22:13 - Олимпиада за (начинаещи) родители
Автор: burborino Категория: Забавление   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.08.2016 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бас ловя, че ония на Олимп са измислили олимпиадата докато са гледали как някоя отчаяна, антична, гръцка майка или по – скоро, робът на някоя отчаяна, антична, гръцка майка, тича след античното отроче.

Считам, че е крайно време олимпийските игри да се върнат към своя първообраз и да включат сред състезателите си в специално класиране, майки на едно или две деца. Тези с повече деца да не се обиждат, просто мисля, че на тях медали трябва да се присъждат служебно. Освен това, те могат да осигуряват публика - пускат децата на трибуните и отиват за бира. Тъй като игрите продължават две седмици, могат да не бързат да се връщат.

Но нека погледнем как биха изглеждали някои дисциплините и как тренират за тях по настоящем българските майки:

  1. Вдигане на тежести

Значи, опитайте се да донесете от колата/детската площадка до домашната врата един брой бебе или малко дете, една торба с покупки, една торба с играчки и едно колело/тротинетка/детска количка и др. подобни. Сами виждате, че вдигането на тежести при професионалните спортисти в момента се упражнява при силно занижени и доста опростени условия. Значи вдига се само един лост с някакви тежести, неподвижно закрепени за двата края. Няма пищящо бебе, тичащо наоколо дете и късащо се пликче с домати например. Освен това, какво ми се фукат тия слабаци? Трябва да задържат тежестта над главата си за някакви секунди в климатизирана зала. Я, да се опитат да носят всичко това под палещо слънце/пронизващ вятър от точка А (магазина, колата), през точка Б (детската площадка, любимо вълшебно борче, пейка, стълби и др.) до точка В (антрето на дома). По пътя спирки се правят средно на всеки 3 крачки - за проучване от страна на съпътстващия участник на цветенца, тревички, клончета, клечици, фасчета и др. подобни, които спирки се редуват с бързи спринтове - за догонване на същия този участник. Освен това не бива да се забравя и препятствието отключване и отваряне на входна врата, асансьор с чип и домашна врата със СОТ.

Мисля, че тук която и да е българска майка, може да тръшне, който и да е 20-тина годишен олимпиец.

  1. Бягане с препятствия

Само си представете: вие сте се разсеяли за малко (с някоя дребна житейска условност като ходене до тоалетна) и влизайки в хола, виждате отрочето, което се намира след холската маса, зад куп играчки и някой леген с пране, да се катери по шкафа с чашите, за да разгледа от близо кристала. Се`а тука някой лаик ще каже, е толкова ли не можеш да му викнеш да спре. Ми не! Това само ще стопи преднината между теб, дето си го видял и него, дето иска забраненото нещо. Освен това ще изгубите и ефекта на изненадата т.е. докато се катери по шкафа да успеете да го грабнете преди то да е успяло да се вкопчи в каквото там докопа (в идеалния случай нещо тежко и чупливо, което да изпусне на 12-тата секунда от максимална височина).

Същата дисциплина се упражнява и при спринт след отроче по софийски тротоар миниран с коли, локви, разбити плочки и кучешки купчинки.

Хубавото на този спорт е, че винаги терена е различен и идеален за поддържане на висока атлетична форма. За повече информация попитайте посетилите Витоша или друга туристическа дестинация.

  1. Спринт

Същото като бягането с препятствия, но при облекчени условия, по права линия, без локвите и колите, но със задължително крещене с пълно гърло след бягащото напред хлапе. В тази дисциплина най – добри са майките на 5-8 годишни момчета. Това е периода, в който децата още не са загубили желание да търчат като изоглавени и все още успяват да откъснат очи от компютъра или все още успявате да им ги вземете и да ги изгоните навън. За да можете десет минути по – късно да ги подгоните да им откъснете главата.

  1. Плуване

В този спорт са добри родителите, чиито деца обичат водата. Участниците в тези водни дисциплини често стартират от лежащо положение в посока тайно влязло в морето дете с пояс, дюшек, дъска и др. и устремило се със всичка сила към хоризонта. Обикновено тук викането не помага, щото прибоя заглушава звука и трябва да се акцентира на бързото плуване и стегнатия бански.

  1. Борба

За тези, които са с бедна фантазия мога да спомена следното: смяна на наакан памперс на току – що проходило едногодишно. Използват се различни захвати плюс пеене, чуруликане и гугукане. Печели тази майка, която приключи спаринга без ако по косата.

  1. Скок на дължина

Тук мога да изброя само две неща – пясъчник и кучешко а.. .

Медали в горните дисциплини не се раздават. Добрата новина е, че стимулантите са разрешени и дори препоръчителни. Както и алкохола ;-) Честито!

Желая на всички български олимпийски майки прекрасно лято.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burborino
Категория: Забавление
Прочетен: 35302
Постинги: 15
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930