Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 22:52 - Да живееш на ливадата
Автор: burborino Категория: Забавление   
Прочетен: 878 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.03.2015 23:15


Да живееш на ливада е романтична работа, да живееш в кв. „Манастирски ливади“ София е като да живееш на кално бунище.

Някога, много отдавна, в един друг, студентски живот, докато чакахме градския транспорт премръзнали на една отрупана със сняг спирка, една колежка възкликна „Ех, колко живописно!“. Та и аз така - тази сутрин излизам, а улицата затрупана, хората тръгнали на работа, кой с апрески, кой с планински обувки, кой със снегоходки и едно такова живописно… Само със ски и с шейни нямаше. Ама тези със ските и шейните май излизат по - късно, а и май не ходят на работа, а на училище и детска градина.

То в квартала като цяло си е живописно или дори живопасно. Тук можеш да видиш наедно къщички с кокошчици и муцки с джипари (то и те са малко, малко кокошчици, но това е друга тема, да не се отплесваме). В района няма нито една изцяло асфалтирана улица или тротоар, а градинките са само в затворените комплексчета за комплексните дечица. Иначе данъците са като за централна градска част. Както каза лелята в общината „Така е
, госпожа, като искате да живеете в луксозен квартал“.

А то лукс, лукс, та  дрънка. Лятото на едни комшии луксозно им изгоря петдесетгодишната проста, гредоредна къщичка щото от нито един от луксозните противопожарни кранове не течеше никаква вода. На място пристигнаха 5 пожарни коли и за децата беше като лунапарк, лампите светеха шарено, чичковци пожарникари с големи гаечни ключове и  маркучи на рамо, в пълно "бойно" облекло и шлемове, кръстосваха квартала в търсене на вода. А в небето – зарево… Кой може да се похвали с такава атракция, а? Раз-кош!

Кофите за смет са по две за десетина блока, ама пък иначе с какво ще се изхранват местните кученца. Помислено е за всичко, казвам си, луксозна работа.

Човешката логика предполага, че данък сгради трябва да е нещо като отражение на услугата, която получаваш в съответния район – улици, тротоари, градинки, училища, градски транспорт, поликлиники, болници и други буржоазни отживелици… или може би отживелици от комунизма.

Абе, лукс ти казвам и живопис.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burborino
Категория: Забавление
Прочетен: 35278
Постинги: 15
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930