Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 00:20 - Наръчник за оцеляване в градския транспорт (специално за бременни)
Автор: burborino Категория: Забавление   
Прочетен: 2135 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 06.05.2016 12:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мили дами,
да речем, че вече сте имали щастието да заченете, да запазите бебчо да порастне достатъчно, за да можете смело да се хвалите, да усетите първото трепване в корема си и да се насладите на закръглящате се фигура на бъдеща майка. Преди да започнем наръчника по оцеляване, имайте пред вид нещо много важно - извивките, които вие забелязвате да се променят всеки ден, не са очевидни за всеки! За непознатите, особено онези на възраст близка до тази на опълченците от Шипка, налятата фигура с натрупвания в областта на талията не говори нищо. За да съм още по - ясна: фактът, че имате закръглено коремче, което предизвика умиление във всички останали близки, познати и не съвсем познати индивиди, за болшинството пенсионери - пътници в градския транспорт "коремчето" означава някое от следните неща:
а) преяли сте с диня и сега ви е тежко - да не сте се тъпкали така, кой ви е карал;
б) носите под блузата си топка за баскетбол, защото сега така е модерно - кой може да разбире днес младите, а едно време ... ;
в) просто сте си закръглена, вероятно за да ги тормозите и да не отстъпите мястото си на някой заслужил майстор на спорта "бутане по опашки" или "пререждане с ослушване", а както всички знаем тези спортове могат да изсмучат цялата ти сила и тези няколкото минути, в които спортистът може да поседне, биха били жизненоважни в следващото състезание... вероятно в бакалията още на следващата спирка.

За да оцелеете в масовия градски транспорт следва да подготвите следните разрешени от Наказателния кодекс и МВР оръжия:

1. Подходящо облекло - Вероятно не веднъж сте чували, че лекарите съветват в горещи дни да носите свободни, светли дрехи от естествени материи. НЕ ГО ПРАВЕТЕ - не и ако искате да пътувате седнали. Подходящите дрехи за бременна в градския транспорт са прилепнали - колкото повече, толкова по - добре. Целта е да подчертаете налятат си фигура, за да не остане съмнение за околните деликатното положение, в което се намирате. Най - добре е да изберете потник в ярко червено, розово, синьо, оранжево или жълто. Яргите цветове и прилепналата кройка може да извадят на показ и някое лакетче или краче, което да ви осигури самоотвержената подкрепа на останалите пасажери в превозното средство в случай на конфликт. Широките дрехи може да осигуряват комфорт за тялото, но мили майки, в тези широки дрехи рискувате да бъдете бутани, ръгани или притискани и да бъдете възприети като пълничка "наглечка" оспорващи правото за място на някой заслужил спортист.

2. Обувки - Ще ви посъветват да изберете удобни, не високи обувки, може и ортопедични, с които да се чувствате комфортно и да облекчите натоварването в кръста. В никакъв случай не излизайте с такива обувки, ако ще се возите в градския транспорт. Горещо ви препоръчвам обувки с висок и тънък ток. Същите могат да послужат като оръжие, както за да настъпите "случайно", някой притискащ се във вас ч...джия, така и за да отмъстите на някой настъпил ви с бастун пенсионер.

3. Дамска чанта - обемна, но не тежка. Понякога е полезно дори да имате празна еднолитрова бутилка за вода в дамската си чанта за да смекчите удара на някой случаен лакът. Така че не изхвърляйти празните бутилки, прочетени вестници или надуваеми възглавници - всичко, което може да осигури преграда между вас и борците за вашето място е от полза и не бива да се пренебрегва.

4. Телефон с хендсфри - използвайте го, за да слушате музика, радио, новини, детски приказки или дори сутрешния блок на радио "Христо Ботев". Пуснете слушалките достатъчно силно, за да се чува от минимум още 5 души - наличието на такова шумно устройство в ушите ви ще убие ищаха за коментари на любителите на реплики за днешното поколение още в зародиш. Все пак не е интересно да критикуваш някого в трето лице, ако той очевидно няма да чуе. Силната музика може да ви оглуши, но пред избора да ви оглуши коментара на опълченец или любимата песничка - предпочитам песничката.

5. Други - преди да излезете се огледейте и вземете със себе си някое по - голямо ветрило или чадър. Ще се изненадате каква прекрасна работа може да ви свърши 30 сантиметрово дървено ветрило - за разхлаждане, за пазене на сянка, за осигуряване на допълнително пространство от смърдящи и потни пътници и дори за случайни удари в ляво и в дясно, когато бастунираните атакуват.

Прегръщам ви всички и желая леко бременеене.



Гласувай:
4



Следващ постинг

1. kite333 - Чакаме скоро
25.08.2011 09:02
и наръчник за майка с малко дете :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: burborino
Категория: Забавление
Прочетен: 35156
Постинги: 15
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031